Naše zvířata, nejen na výstavě, krmíme krmivy VERSELE-LAGA. K dostání ve všech dobrých obchodech, nebo na adrese: CZanidis, s.r.o. Košíkov 76, 595 01 Velká Bíteš

No images

Další informace o dění v organizaci naleznete zde: facebook/zocshbohdalov

No images

Deutsche informationen

No images

Mediálním partnerem je:

No images

Náš tradiční dodavatel čestných cen a pohárů

No images

Spolupořadatelem akcí pro děti je Základní škola a mateřská škola Bohdalov

No images

Kdo je přihlášen

Právě připojeni - hostů: 3756 

Okresní kolo Olympiády mladých chovatelů

Pozor, otevřeno v novém okně. PDFTiskEmail


Okresní kolo Olympiády mladých chovatelů 2011

 

V sobotu 16. dubna 2011 se v bohdalovském kulturním domě sešli mladí chovatelé okresu Žďár nad Sázavou, aby srovnali své znalosti v oblasti drobnochovatelství. Konalo se tu okresní kolo Olympiády mladých chovatelů, na kterém se sešlo 18 soutěžících.

 

Po slavnostním zahájení soutěže, na které přišel účastníky pozdravit i radní kraje Vysočina Josef Matějek a pan starosta Bohdalova Arnošt Juda, následovaly testy, poznávačky a pohovory nad písemnými pracemi. Mladé kynology a chovatele ovcí a koz zkoušeli Zuzana Chlumská (Horní Rožínka) a Kamil Nedělka. Akvaristiku zkoušel, dnes už plnoletý Jirka Boháček, který sám v minulých letech úspěšně soutěžil. Mladým chovatelům exotického ptactva a teraristiky se věnoval Václav Nedělka ml. Znalosti chovatelů králíků prověřili David Chalupa, Michal Dokulil a Vladislav Hotárek. Jedinou soutěžící v odbornosti drůbež zkoušela Iveta Promberegrová. Šesti soutěžícím ve všeobecné kategorii děti se věnovaly Věry Tomášů a Miroslava Kolářová. Nešlo jen o soutěžení - povídalo se a předávaly zkušenosti. Ti, kdo měli mezi zkoušením volnou chvilku, mohli obdivovat chlupaté teddy králíčky Kamila Nedělky. Diplomy a občerstvení připravila Pavla Talpová.

Závěrečné vyhodnocení je vždy mládeží netrpělivě očekáváno. A výsledky?  Všichni soutěžící se připravili opravdu dobře a tak okres Žďár nad Sázavou budou v celostátním kole v Opavě reprezentovat Darahomíra Doležalová (I. kategorie, ovce, kozy), Karolína Nedělková (I., holubi), Kristýna Nedělková (I., drůbež), Michaela Hobzová (I., psi), Denisa Bradáčová (II., psi), Roman Kunstmüller (II., exotické ptactvo), Adéla Tomášů (II., akvartistika), Martin Lempera (II., králíci), Michal Sláma (I. , teraristika).

Všem, kdo se podíleli na přípravě okresního kola děkujeme. Za podporu děkujeme také Kraji Vysočina a městysu Bohdalov za propůjčení kulturního domu k pořádání akce.

 

 

P1370009.jpg P1370019.jpg