Naše zvířata, nejen na výstavě, krmíme krmivy VERSELE-LAGA. K dostání ve všech dobrých obchodech, nebo na adrese: CZanidis, s.r.o. Košíkov 76, 595 01 Velká Bíteš

No images

Další informace o dění v organizaci naleznete zde: facebook/zocshbohdalov

No images

Deutsche informationen

No images

Mediálním partnerem je:

No images

Náš tradiční dodavatel čestných cen a pohárů

No images

Spolupořadatelem akcí pro děti je Základní škola a mateřská škola Bohdalov

No images

Kdo je přihlášen

Právě připojeni - hostů: 3833 

Mladí chovatelé v Bohdalově

Pozor, otevřeno v novém okně. PDFTiskEmail

Mladí chovatelé v Bohdalově

V průběhu školního roku 2010/2011 pracoval při ZŠ v Bohdalově kroužek mladých chovatelů, kde bylo přihlášených 22 dětí z první až páté třídy. Scházeli jsme se každou středu odpoledne v učebně přírodopisu, nechyběly ale ani návštěvy u chovatelů a výlety.

V únoru jsme se byli podívat na chov holubů mladé chovatelky Klárky Prombergerové, v březnu jsme navštívili našeho dlouholetého skvělého chovatele pana Františka Drejčka a jeho úspěšný chov králíků činčil malých. Na návštěvu k Nedělkovým jsme zašli v dubnu, zde si děti prohlídly chov králíků, slepic, velké pozornosti se těšily „akrobatické“ kousky chundelaté šeltie. Husy a kachny zaujaly mladé chovatele u vedoucí kroužku..

Nechyběly ani soutěže – všichni členové kroužku se zapojili do místního kola Olympiády mladých chovatelů, které proběhlo 13. dubna. Protože děti soutěžily poprvé, nebyly zařazeny do jednotlivých chovatelských odborností a otázky se týkaly více chovů, např. chovu králíků, drůbeže, holubů, ovcí, koz, akvarijních a terarijních zvířat, psů a koček. Otázky naleznete na www.cschbohdalov.cz V soutěži jsme měli dvě věkové kategorie - mezi prvňáčky měly nejvíc správných odpovědí Evička Pospíchalová a Pavlínka Prombergerová, u starších dětí František Cymrykovič a Ondra Boháček.

114_5437.JPG 114_5437.JPG 114_5437.JPG

16.4. se děti zúčastnily okresního kola chovatelské olympiády, které proběhlo v bohdalovském kulturním domě, byli zde i naši zkušení mladí chovatelé a jejich kamarádi z dalších organizací okresu Žďár nad Sázavou. Zapojovali jsme se také do korespondenčních soutěží časopisu Chovatel.

114_5437.JPG 114_5437.JPG 114_5437.JPG

Podívat jsme se byli v jihlavské ZOO a na konci května v Oboře v Žehušicích a v hřebčíně v Kladrubech nad Labem.

114_5437.JPG 114_5437.JPG 114_5437.JPG

O zvířátka měly zájem také děti z mateřské školy v Bohdalově, viděly králíky, slepice, husy, kachny, křepelky i obří šneky. Podle obrázků, které nám pak nakreslily, a které i Vy uvidíte na Výstavě Vysočiny v Bohdalově, měly největší úspěch husy.

Poděkování za vstřícnost patří vedení základní školy v Bohdalově a všem, kdo k činnosti kroužku přispěli. Akce proběhly za podpory Kraje Vysočina, kterému tímto děkujeme.

Ing. Iveta Prombergerová, Ph.D.

pŘIPRAVUJEME:

25. 6. připravujeme zájezd na Národní výstavu hospodářských zvířat, Propet, Intercanic, Interfelis, Brno

17. – 18. 8. mezinárodní kolo Olympiády mladých chovatelů Opava

23. 9. exkurse na výstavu do Chotěboře, návštěva u chovatelů J. Šípových

1. - 2. 10. se v Bohdalově uskuteční Výstava Vysočiny – krajská výstava drobných a hospodářských zvířat se soutěží o tituly "Šampión Vysočiny a Mistr Vysočiny". Kromě zajímavých expozic králíků, holubů a drůbeže budou k vidění i ovce a kozy a ukázkové expozice exotického ptactva, nutrií, okrasných kachniček a další.

Při příležitosti Dne zvířat připravujeme chovatelské dny pro děti. V pátek 30. 9. bude výstava otevřena pro třídní kolektivy. Ti kdo přijedou si mohou nejen prohlédnout výstavu, ale také se zapojit do chovatelských soutěží. Chybět nebude ukázka králičího skákání, tance se psem, připraveny jsou prezentace a ukázky z chovu zvířat.

Především pro rodiče s dětmi budou probíhat soutěže, prezentace, králičí hop a tanec s pejskem i o víkendu. Akce je podporována Krajem Vysočina.