Naše zvířata, nejen na výstavě, krmíme krmivy VERSELE-LAGA. K dostání ve všech dobrých obchodech, nebo na adrese: CZanidis, s.r.o. Košíkov 76, 595 01 Velká Bíteš

No images

Další informace o dění v organizaci naleznete zde: facebook/zocshbohdalov

No images

Deutsche informationen

No images

Mediálním partnerem je:

No images

Náš tradiční dodavatel čestných cen a pohárů

No images

Spolupořadatelem akce je Městys Bohdalov

No images

Spolupořadatelem akcí pro děti je Základní škola a mateřská škola Bohdalov

No images

Kdo je přihlášen

Právě připojeni - hostů: 10279 

Výstavní podmínky pro hospodářská zvířata 2014

Pozor, otevřeno v novém okně. PDFTiskEmail

Výstavní podmínky pro vystavování hospodářských zvířat:

1. Výstavu lze obeslat čistokrevnými plemeny ovcí a koz. Ostatní druhy zvířat lze vystavit po předchozí dohodě.

2. Klece pro ovce a kozy budou o velikosti 2 x 2 metrů s výškou 1 metr, na základě požadavku chovatele je možnost zvýšit výšku klecí na 1,5 m. Polovina plochy kotce bude zastřešena. Velikosti kotců je třeba přizpůsobit počet vystavených zvířat v jednom kotci.

3. Posouzení ovcí a koz proběhne v pátek po 17.00.

4. Vyhlášené budou nejlepší dvě kolekce ovcí, nejlepší dvě kolekce koz a nejlepší plemeník (beran nebo kozel). Výše hodnocené bývají dospělejší zvířata a v rámci kolekcí potom skupina zvířat obojího pohlaví.

5. Zvířata je nejvhodnější přivést v pátek 3. 10. od 14.00 do 16.30. Po předchozí domluvě je možné je přivézt i dříve, např. v době přejímky drobných zvířat. Ta bude probíhat ve čtvrtek 2. 10. od 15 do 22 hodin, případně v pátek 3. 10. do 7.30 ráno. V pátek od 8.00 do 14.00 hodin bude probíhat posuzování drobného zvířectva a umístění ovcí a koz v tomto období by bylo problematické.

6. Klecné není požadováno. U prodejných zvířat musí být stanovena pevná cena. Prodaná zvířata budou ihned vydávána.

7. Veterinární dozor zajistí OVS Žďár nad Sázavou.

Předběžné veterinární podmínky - ovce, kozy

1) Ovce a kozy musí být doprovázeny potvrzením, ve kterém bude uvedeno, že byly v den přemístění na svod klinicky vyšetřeny a nejeví příznaky onemocnění.

Ovce - (starší 6 měsíců) musí být doprovázeny potvrzením, ve kterém bude uvedeno, že:

a) ovce pochází z hospodářství úředně prostého brucelózy ovcí a koz (B. melitensis).

V tomto případě se před přemístěním neprovádí zdravotní zkoušky, do potvrzení se uvede datum provedení zdravotní zkoušky, která byla provedena v souladu s "Metodikou kontroly zdraví a nařízení vakcinace" (dále jen "Metodika"). V případě, že zvířata nepochází z výše uvedeného hospodářství, musí být v průběhu 30 dnů před přemístěním provedeno sérologické vyšetření (u zvířat od 6 měsíců stáří) na brucelózu ovcí a koz s negativním výsledkem,

b) ovce pochází z hospodářství prostých Maedi-visny se nesmí zúčastnit svodu společně s ovcemi z hospodářství, v nichž je nákaza sérologicky potvrzena nebo s ovcemi. Před přemístěním na svod se sérologické vyšetření neprovádí. Do potvrzení se uvede datum zdravotní zkoušky, provedené v souladu s „Metodikou kontroly zdraví a nařízené vakcinace“.

Kozy - (starší 6 měsíců) musí být doprovázeny potvrzením, ve kterém bude uvedeno, že:

a) kozy pochází z hospodářství úředně prostého brucelózy ovcí a koz (B. melitensis).

V tomto případě se před přemístěním neprovádí zdravotní zkoušky, do potvrzení se uvede datum provedení zdravotní zkoušky, která byla provedena v souladu s Metodikou.

V případě, že zvířata nepochází z výše uvedeného hospodářství, musí být v průběhu 30 dnů před přemístěním provedeno sérologické vyšetření (u zvířat od 6 měsíců stáří) na brucelózu ovcí a koz s negativním výsledkem,

b) kozy pochází z hospodářství prostého artritidy a encefalitidy koz. Do potvrzení se uvede datum sérologického vyšetření, které nesmí být starší než 1 rok.

2) Mláďata druhů zvířat uvedených v bodu 1, která ještě nedosahují věku pro provedení zdravotních zkoušek, musí být doprovázena potvrzením o provedení zdravotních zkoušek (popř. nařízených vakcinací) u zvířat stáda původu v souladu s Metodikou. Ve všech případech, kdy se hovoří o "potvrzení" musí být tento doklad vystaven nebo potvrzen soukromým veterinárním lékařem.

8. ZO ČSCH v Bohdalově požádalo o dotaci na tuto akci a v případě jejího přiznání poskytne chovatelům ovcí a koz náhradu za dopravu zvířat (tam a zpět) a provedené zdravotní zkoušky. Maximální stanovená náhrada za doložené zdravotní zkoušky na ovce nebo kozy by byla 350 Kč na vystavený kus. Náhrada za dopravu musí odpovídat Vyhlášce č. 377/2010 Sb., včetně maximální navýšení ceny za přívěs o 30 %. Veškeré tyto doklady byste dodali nejpozději do odvozu zvířat z výstavy a hned Vám budou proplaceny.

9. Burza zvířat je z veterinárních důvodů možná jen mimo výstavní areál.

10. Přihlášky zasílejte poštou nejpozději dne 26. 9. 2013 na adresu: Marie Ondráková, 592 13  Bohdalov 99, e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , mobil 606 618 568. Přihlášku můžete zaslat e-mailem nejpozději dne 30. 9. do 18 hod., Přihláška zaslaná e-mailem je přijata jen pokud bude e-mailem potvrzena. Každá přihláška bude nejpozději 3 dny před výstavou potvrzena telefonicky nebo e-mailem a vystavovateli budou zaslány doplňující informace.

11. Katalog výstavy bude předem prezentován na internetových stránkách ZO ČSCH Bohdalov www.cschbohdalov.cz

12. Výstava bude pro návštěvníky otevřena v sobotu 4. 10. od 8  do 18 hodin a v neděli 5. 10. od 8 do 14 hodin. Výdej zvířat zpět vystavovatelům bude v neděli od 14 hodin.

Výstavní podmínky pro hospodářská zvířata 2014 v doc

Výstavní podmínky pro hospodářská zvířata 2014 v zip