Naše zvířata, nejen na výstavě, krmíme krmivy VERSELE-LAGA. K dostání ve všech dobrých obchodech, nebo na adrese: CZanidis, s.r.o. Košíkov 76, 595 01 Velká Bíteš

No images

Další informace o dění v organizaci naleznete zde: facebook/zocshbohdalov

No images

Deutsche informationen

No images

Mediálním partnerem je:

No images

Náš tradiční dodavatel čestných cen a pohárů

No images

Spolupořadatelem akcí pro děti je Základní škola a mateřská škola Bohdalov

No images

Kdo je přihlášen

Právě připojeni - hostů: 10226 

Informace o výstavě 2016

Pozor, otevřeno v novém okně. PDFTiskEmail

Výstava Vysočiny

 

Ve dnech 1. - 2. října se milovníci drobného zvířectva, nejen z České republiky, ale i řady dalších zemích, sjedou do malebného městyse Bohdalov na již tradiční Výstavu Vysočiny. Ta pro ně i letos chystá to nejlepší z chovatelství i pestrý doprovodný program.

Kulturní dům městyse Bohdalov v sobotu od 7-18 a v neděli od 8-13 hodin přivítá pětinásobně více návštěvníků, než kolik má sám obyvatel. Kromě pestré palety hospodářských i drobných zvířat, z nichž řada z nich je nabídnuta k prodeji, je připraven také bohatý doprovodný program a již tradiční farmářské a řemeslné trhy.

Na výstavu je přihlášeno 2900 zvířat od 290 vystavovatelů. Vystaveno bude 1330 králíků, 783 ks drůbeže, 810 holubů, kozy, ovce, křepelky, okrasné ptactvo a další. Celkem 320 plemen a barevných rázů.

 

Králičí hop už je sice běžnou součástí výstavy, po loňských srando závodech v rodinném páru se však letos při Výstavě Vysočiny budou poprvé konat oficiální závody v lehké třídě, která zahrnuje rovinnou dráhu, parkur, skok do výšky a skok do dálky.

Svůj program má však výstava i v pátek. Probíhá ohodnocení jednotlivých zvířat, při kterém tradičně pomáhají žáci místní základní školy a také v rámci odborné praxe i studenti Mendelovy univerzity z Brna. Školní kolektivy mají možnost v tento den si zdarma výstavu prohlédnout a dozvědět se řadu zajímavostí z chovu vystavovaných zvířat. V rámci akce „Hrátky se zvířátky“, jsou pro děti připravena stanoviště, kde nejenom získají informace o jednotlivých druzích, ale i soutěží. Významně se zde zapojují členové našeho kroužku mladých chovatelů. Na akci je přihlášeno více než 800 dětí. Další kolektivy jsme bohužel už museli z kapacitních důvodů odmítnout.

Nedílnou součástí výstavy se staly také Farmářské a řemeslné trhy a bohatý doprovodný program. Výstava se tak stává atraktivní nejen pro chovatele, ale i pro širokou laickou veřejnost a především pro rodiny s dětmi, který nechtějí z výstavy ani odejít a často přichází znovu i další dny.

Na jakékoliv Vaše další dotazy Vám rádi zodpovědí:

předseda ZO ČSCH Jaroslav Drejček, tel.: 605 226 510,

Ing. Iveta Prombergerová, Ph.D., tel.: 603 953 689 (ve všední dny do 30.9. pouze po 17:00 hodině), e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Ing. Marie Ondráková, Ph.D., tel: 774 734 650, e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .