Naše zvířata, nejen na výstavě, krmíme krmivy VERSELE-LAGA. K dostání ve všech dobrých obchodech, nebo na adrese: CZanidis, s.r.o. Košíkov 76, 595 01 Velká Bíteš

No images

Další informace o dění v organizaci naleznete zde: facebook/zocshbohdalov

No images

Deutsche informationen

No images

Mediálním partnerem je:

No images

Náš tradiční dodavatel čestných cen a pohárů

No images

Spolupořadatelem akcí pro děti je Základní škola a mateřská škola Bohdalov

No images

Kdo je přihlášen

Právě připojeni - hostů: 3618 

Chovatelský kroužek v Bohdalově pracuje již od roku 1964

Pozor, otevřeno v novém okně. PDFTiskEmail

Chovatelský kroužek

Kroužek mladých chovatelů  pracuje v Bohdalově s kratšími přestávkami již od roku 1964, kdy se jeho vedení ujal ředitel místní základní školy František Blaha. Za dobu trvání prošla kroužkem řada našich spoluobčanů, do kroužků již chodili jejich děti a vnuci. Tak dlouhá tradice ve výchově mladé generace chovatelů nemá u nás obdobu.

Do kroužku mladých chovatelů se ve školním roce 2017 / 2018 přihlásilo 24 dětí. Scházeli jsme se každé pondělí, v kulturním domě v Bohdalově. Za poskytnuté místo ke schůzkám děkujeme obci.

Až do dubna se děti připravovaly na olympiádu mladých chovatelů, letošní ročník je jubilejní, již padesátý. O okresním kole byla zmínka v květnovém čísle Novinek. Pod vedením Jiřího Jahody, Davida Chalupy, Veroniky Klimešové, Michala Kratochvíla a mém, se děti na kroužku učily poznávat králíky, drůbež, holuby, okrasné ptactvo a další domácí mazlíčky. Jiří Boháček se věnoval větším dětem. Všem vedoucím bych touto cestou ráda poděkovala.

Odměnou za celoroční práci byl pro všechny výlet do ZOO Jihlava. Do ZOO jsme vyrazili v sobotu 19. května. Z Bohdalova nás do Jihlavy dopravil autobus. Díky Michalovi a jeho kolegovi Richardovi, jsme se dostali i do jinak návštěvníkům zakázaných, ale velmi zajímavých míst. Mohli jsme si také pohladit některá zvířata, třeba hrošíka nebo tapíry. Výlet byl skvělý, i počasí nám přálo, zmokli jsme až při vystupování z autobusu v Bohdalově.

Poslední kroužek v tomto školním roce byl v pondělí 4. června. Dá se říct, že již tradičně jsme opékali párky u Dolnomlýnského rybníka. A proběhla burza, kterou připravují nejen vedoucí, ale i děti. Na kroužku máme vlastní měnu – bobky, které děti na kroužku dostávají např. za úspěšně zvládnutý test, nebo připravenou prezentaci.

Kroužek sice začne pracovat až v říjnu, ale už v září budou dospělí členové ZO, její příznivci a mladí chovatelé připravovat velkou akci – Výstavu Vysočiny. Pro veřejnost bude výstava otevřena o víkendu 6. a 7. října. Informace budeme průběžně zveřejňovat na www.cschbohdalov.cz

Těším se na viděnou zase po prázdninách.

Iveta Prombergerová