Naše zvířata, nejen na výstavě, krmíme krmivy VERSELE-LAGA. K dostání ve všech dobrých obchodech, nebo na adrese: CZanidis, s.r.o. Košíkov 76, 595 01 Velká Bíteš

No images

Další informace o dění v organizaci naleznete zde: facebook/zocshbohdalov

No images

Deutsche informationen

No images

Mediálním partnerem je:

No images

Náš tradiční dodavatel čestných cen a pohárů

No images

Spolupořadatelem akcí pro děti je Základní škola a mateřská škola Bohdalov

No images

Kdo je přihlášen

Právě připojeni - hostů: 3876 

Úspěšní mladí chovatelé

Pozor, otevřeno v novém okně. PDFTiskEmail

Úspěšní mladí chovatelé

Říká se, že děti nemají zájem o nic jiného než o počítačové hry. Naši mladí chovatelé nás ale svým vítězstvím na Olympiádě mladých chovatelů přesvědčili o tom, že to není pravda.

Ve dnech 22.-26. 8. 2018 proběhl v Praze 50. ročník OMCH. Olympiády se zúčastnili soutěžící z České i Slovenské republiky.
Soutěž probíhala v prostorách České zemědělské univerzity (ČZU), kde na děti čekal bohatý program. Soutěžící absolvovali exkurze na pracovištích ČZU, vyslechli zajímavé přednášky, podívali se na výstavu, navštívili chovatele králíků a zavítali i do pražské zoo.

 

Každý soutěžící musel napsat test, poznávačku druhů a plemen a absolvovat pohovor před zkušební komisí.

 

 

Okres Žďár nad Sázavou reprezentovalo 11 soutěžících. Na 1. místech se umístili Ondřej Boháček 
(teraristika), Pavlína Prombergerová (drůbež), Drahomíra Doležalová, (ovce/kozy), Timea Kroftová (Drobní hlodavci) a v mladší kategorii Tadeáš Vytlačil (ovce/kozy). Na 2. místě se umístila Tereza Neubauerová (králíci). 
Na 3. místech se umístili Ivana Bláhová (kynologie) a v mladší kategorii Jana Bernardová (kynologie). Dále se pak na 5. místě umístili Jiří Sobotka (holubi) a Ondřej Vytlačil (králíci) a na 8. místě Miloslav Bratršovský (králíci). Okres Žďár nad Sázavou se tedy umístil na 1.místě.
Celá olympiáda byla povedená. Děkujeme organizátorům za skvěle odvedenou práci a ostatním soutěžícím za dobrou atmosféru, která nás po dobu soutěže  provázela.

Příprava na olympiádu není jedinou aktivitou mladých chovatelů. Bohdalovský chovatelský kroužek se v průběhu školního roku pravidelně schází, děti  učí teoretické znalosti, ale i praktické dovednosti z chovu drobných zvířat. Navštěvují jednotlivé chovy nebo jezdí do zoo, na chovatelské výstavy, či soutěže, jako třeba závody v králičím hopu. Zapojují se ale také do činnosti základní organizace. Jejich pomoc je neocenitelná také při Výstavě Vysočiny, která se letos koná o víkendu 6. – 7. října. Pomáhají při organizaci expozice králíků, drůbeže a holubů a ukázkách exotického ptactva, akvarijních a terarijních zvířat či zajištění bohatého doprovodného programu. Velkým úkolem pro ně také je příprava programu Hrátky se zvířátky, kdy mají třídní kolektivy v pátek 5. října si možnost zdarma výstavu prohlédnout a zároveň na řadě stanovišť se něco nového o chovu zvířat dozvědět. Přijeďte i vy se podívat nejen na výstavu, ale i nadšení mladých chovatelů. Více informací naleznete na stránkách www.cschbohdalov.cz

Kratochvíl Michal - vedoucí mládeže za okres Žďár nad Sázavou