Naše zvířata, nejen na výstavě, krmíme krmivy VERSELE-LAGA. K dostání ve všech dobrých obchodech, nebo na adrese: CZanidis, s.r.o. Košíkov 76, 595 01 Velká Bíteš

No images

Další informace o dění v organizaci naleznete zde: facebook/zocshbohdalov

No images

Deutsche informationen

No images

Mediálním partnerem je:

No images

Náš tradiční dodavatel čestných cen a pohárů

No images

Spolupořadatelem akcí pro děti je Základní škola a mateřská škola Bohdalov

No images

Kdo je přihlášen

Právě připojeni - hostů: 3716 

Víkend 2. – 3. 10. 2010 patří milovníkům zvířat

Pozor, otevřeno v novém okně. PDFTiskEmail

 

První říjnový víkend bude v Bohdalově již tradičně patřit Výstavě Vysočiny. Ta letošní bude jubilejní, třicátá. Záštitu nad touto akci převzali poslanec Evropského parlamentu Ivo Strejček a ústřední předseda Českého svazu chovatelů Jiří Král.

 

Od „pouťovky“ k chovatelskému svátku

Svoji první výstavu uspořádala základní organizace Bohdalov v roce 1975 při místní pouti. Výstavy pak pořádala co dva roky, a od roku 1985 každoročně. Díky nadšení a snaze pořadatelů úroveň výstavy stoupala. Po sametové revoluci došlo k mírnému útlumu činnosti organizace, ale už v roce 1996 bohdalovští uspořádali velkou okresní výstavu spojenou se soutěžní výstavou okresů kraje Vysočina. Tato výstava se poprvé konala v prostorách a okolí

Domu kultury v Bohdalově, kde výstavy probíhají dodnes. Od roku 2004 získala chovatelská výstava název „Výstava Vysočiny“.

Proč výstava dokáže přilákat tisícovky návštěvníků?

Výstavy pořádáme pro chovatele, ať již je tím myšlen vystavovatel nebo návštěvník. V praxi to např. znamená, že vystavovatelé neplatí klecné, organizátoři zajišťují svoz zvířat. Podzimní termín je ideální pro výběr zvířat do chovu, a tak většina prodejných zvířat zde změní majitele. Svou roli má i příjemné prostředí, dobré občerstvení a stále se rozrůstající řada doprovodných expozic. Bohdalovští chovatelé se každý rok snaží, aby ta příští výstava byla ještě podařenější a aby si každoroční chovatelský svátek všichni co nejvíce užili.

Na co se letos mohou ti kdo navštíví výstavu těšit?

Více než tři stovky vystavovatelů z kraje Vysočina, ale i dalších krajů České republiky a Slovenska předvede více než 3 000 zvířat. Největší zastoupení mají vystavení králíci, holubi a drůbež, nejen různá plemena slepic, ale také krůty, perličky, křepelky, husy, kachny a pižmovky. Chybět nebudou morčata, okrasné ptactvo, akvarijní rybky, terarijní zvířata či nutrie. Souběžně s Výstavou Vysočiny se koná Krajská meziokresní soutěžní výstava Kraje Vysočina. Již tradičně bude v chovatelské hale probíhat speciální výstava sebritek. Nově se připravuje expozice ovcí a koz z kraje Vysočina, přehlídka teddy králíčků a další.

Pro školy a školky

V průběhu pátečního dopoledne bude výstava přístupná pro školní kolektivy, připraveny jsou kvízy a soutěže.

Ani letos nebude chybět doprovodný program

Zejména pro děti je zajímavá canisterapie a jízda v kočáře taženým pejsky. Manželé Křesťanovi s pejsky přijedou v sobotu a předvedou také ukázku králičího hopu a miniprasátka.

Nedělní dopoledne bude patřit L. Krejčové a tanci se psem, dále také králičímu hopu a přednášce J. Šípa o zakrslých králících a beráncích. Nejmenší návštěvníci se mohou „vyřádit“ na skákacím hradu Českého rozhlasu REGION, který se stal mediálním partnerem výstavy. Odpoledne proběhne slavnostní vyhlášení výsledků.

Po oba dny nebude chybět nabídka chovatelských i zahrádkářských potřeb, ale také prodej sýrů, včelích produktů a řada dalších. Připravena je také bohatá tombola a dobré občerstvení.

Výstava Vysočiny v Bohdalově patří mezi „ty větší“, má tradici, vhodný termín pro koupěchtivé návštěvníky, dobré zázemí, doprovodný program. Přijďte se podívat i Vy na jeden z nejhezčích chovatelských svátků.

Iveta Prombergerová