Naše zvířata, nejen na výstavě, krmíme krmivy VERSELE-LAGA. K dostání ve všech dobrých obchodech, nebo na adrese: CZanidis, s.r.o. Košíkov 76, 595 01 Velká Bíteš

No images

Další informace o dění v organizaci naleznete zde: facebook/zocshbohdalov

No images

Deutsche informationen

No images

Mediálním partnerem je:

No images

Náš tradiční dodavatel čestných cen a pohárů

No images

Spolupořadatelem akce je Městys Bohdalov

No images

Spolupořadatelem akcí pro děti je Základní škola a mateřská škola Bohdalov

No images

Kdo je přihlášen

Právě připojeni - hostů: 3730 

Drobnochovatelský svátek na Vysočině - Výstava Vysočiny Bohdalov

Pozor, otevřeno v novém okně. PDF Array Tisk Array Email

Drobnochovatelský svátek na Vysočině - Výstava Vysočiny Bohdalov


Kde: Bohdalov (okr. Ždár nad Sázavou)
Kdy: 2. – 3.  října 2010 (tradiční termín)
Lokalita: Kulturní dům a okolní ulice
Zajímavost: přes 3000ks zvířat, z toho přes 1000ks králíků, kvalitní katalog, doprovodné programy

Ve výčtu velkých chovatelských akcí jistě nesmím opomenout každoroční výstavu Vysočiny konanou v Bohdalově. Vesnice Bohdalov se nachází na Českomoravské vrchovině, po sjezdu z dálnice D1 (exit Měřín) se tam člověk dostane do cca 20 minut. Bohdalovské výstavy jsou známé po celé republice a „strategicky“ soustřeďují zvířata a jejich chovatele a návštěvníky jak z české strany, tak i ze strany moravské.
Je to tedy oblastní výstava, ale s velmi širokým záběrem. Vystavují jak chovatelé z okolí (Havlíčkobrodsko, Žďársko,…), tak i z východních a středních Čech a také z jižní, střední i severní Moravy. Proto je tato výstava průřezem chovatelského spektra vnímána jako jedna z největších a nejkvalitnějších výstav u nás. Přestože se názvem jedná o oblastní výstavu, tak počtem zvířat, organizací výstavy, kvalitou služeb a katalogu rozhodně převyšuje oblastní výstavy běžného formátu. Vždyť na ní bývá přítomno cca 3000 zvířat, to je tolik, co přibližně na některých ročnících celostátních výstav! Kvalitu celé akce podtrhuje celý vzhled a umístění výstavy. Jinak klidná víska v srdci Vysočiny se na tři dny stává centrem chovatelství. Celá výstava  je umístěna v ulici okolo místního kulturního domu. V něm je umístěna expozice holubů, expozice drůbeže je situována na trávníku před kulturákem a klece s králíky v přilehlé uzavřené ulici. Uličky mezi klecemi jsou vždy dost prostorné, aby se zde mohlo hovořit u klecí ve skupinkách. Bohdalovský katalog se řadí na přední místa u nás a svým detailním zpracováním převyšuje i katalogy z celostátních akcí. Součástí akce bývá speciální výstava sebritek - zakrslého plemene drůbeže s charakteristickou a přesnou kresbou. Ta je umístěna nedaleko výstaviště. Mezi doprovodné programy se kromě jiného řadí ukázky morčat a jiných hlodavců, akvarijních rybiček atd. V „kulturáku“ je také bufet nabízející „něco na zakousnutí“, např. vyhlášený guláš.
Podtrženo, sečteno - velmi kvalitní výstava, na kterou se dlouho nezapomíná a je jistě je vhodným vyplněním jedné říjnové soboty či neděle.

Vlastimil ŠIMEK