Naše zvířata, nejen na výstavě, krmíme krmivy VERSELE-LAGA. K dostání ve všech dobrých obchodech, nebo na adrese: CZanidis, s.r.o. Košíkov 76, 595 01 Velká Bíteš

No images

Další informace o dění v organizaci naleznete zde: facebook/zocshbohdalov

No images

Deutsche informationen

No images

Mediálním partnerem je:

No images

Náš tradiční dodavatel čestných cen a pohárů

No images

Spolupořadatelem akcí pro děti je Základní škola a mateřská škola Bohdalov

No images

Kdo je přihlášen

Právě připojeni - hostů: 3666 

Zajímavosti z Bohdalova 2009

Pozor, otevřeno v novém okně. PDFTiskEmail

Výstava Vysočiny v Bohdalově patří mezi ty větší, má tradici, vhodný termín pro koupěchtivé návštěvníky a povede-li se počasí, je tu pořádně živo. Letos bylo opět parádně, a tak od rána od vstupu proudili chovatelé s přepravkami, každý ke svému plemenu.

Během prvních hodin byly úseky těch nejžádanějších plemen pěkně prořídlé. Naštěstí to nejlepší a to, čeho je pomálu, se většinou neprodává, a tak i při poměrně velké návštěvě se mi s dovolením pořadatelů podařilo ulovit několik záběrů zajímavých zvířat, především králíků.

Jako prvního bych si dovolil představit snad nejhodnotnějšího králíka výstavy (1) samečka českého strakáče. Sice se choval trochu jako primadona a trucoval s pózováním, ale snad jsou na obrázku jeho přednosti patrné. Zepředu tedy poměrně výrazná, velice přesně kreslená hlava, pěkná struktura uší a výrazný typ těla. Strakáčkářští fachmani by snad mohli vytknout mírně zoubkovaného úhoře, ale před takovým zvířetem se sluší smeknout.

Dalším zajímavým zvířetem (2) je malý beran v barvě činčilové. Těch se mnoho nevidí, je dobře že tento efektní barevný ráz proniká i do takových typových králíků, jako jsou berani. Na zvířeti zaujme krásná hlava s pěkně utvářenými závěsy, pokud se někomu nelíbí neurovnaná srst na zádi, je to způsobeno částečně jemnější srstí, částečně laškováním větru.

Na obrázcích (3,4) je malé srovnání zakrslého beránka v té běžnější divoké barvě a nově se prosazující madagaskarové. Je vidět, že kamzičí znaky i na typovém beránkovi vypadají efektně. Jde tam ale o trochu větší obtížnost.

Na obrázcích (5,6) jsou trochu klasičtější plemena červenookého hermelína a černého třísláka. Tam zaujal především typ, u třísláka i poměrně pěkná srst a tříslo.

Milovníci japonských králíků si to své pruhované zbarvení naroubovali jak na zakrslé beránky (7), tak na zakrslíka (8,9). I zde je vidět, že to zbarvení je velice variabilní a ten ideál lze jen těžko dosáhnout. Zvířata (7,8) by snesla trochu ostřejší rozhraní mezi barevnými pruhy, zakrslík (9) by mohl mít pruhů po těle více. Všechna zvířata zatím mají mramorované uši. Ale stejně už je na ně radost pohledět.

Nakonec, aby nepřišli zkrátka drůbežáři. Perlička (10) jako taková vypadá v kleci pěkně, ale se svým portrétem by mohla soutěžit o titul největší příšerky.

Co říci na závěr: zvířata ještě v této době nebyla v té pravé výstavní kondici, králíci letos déle línají, ale kdo přišel, neprohloupil, bylo co vidět i co odnést.

SFM 

1. ČSč.jpg
1. ČSč
10.Perlička.jpg
10.Perlička
2. MaBči.jpg
2. MaBči
3. ZBdiv.jpg
3. ZBdiv
4. ZBmad.jpg
4. ZBmad
5. Heč.jpg
5. Heč
6. ZTč.jpg
6. ZTč
7. ZBj.jpg
7. ZBj
8. Zj.jpg
8. Zj
9. Zj.jpg
9. Zj